Skip to main content
Nyheter

Axima expanderar

By 23 februari, 2018februari 27th, 2020No Comments

Axima AB förvärvar Häggbergs Traktor & Maskin AB.

Välkända Häggbergs Traktor & Maskin AB övertas den 3:e april av Axima AB. Därmed fortsätter Aximas expansion med Östergötlands- samt delar av Kalmar län som verksamhetsområde.

Bolaget kommer att fortsätta sin verksamhet från befintliga anläggningar men kommer att namnändras till AximaHäggbergs AB.

Axima är ett framåtdrivande företag som har stor erfarenhet av att hantera flera anläggningar på ett stort område likt maskinhandlare i övriga Europa. Familjen Häggberg ser Axima som bästa alternativet för att säkerställa en god framtidstro för sin personal och kunders möjlighet att serva och köpa maskiner på lång sikt. Axima drivs av ett gott entreprenörskap och har en ödmjuk framtoning som passar oss säger Rolf Häggberg, VD på Häggbergs som kommer att arbeta kvar i bolaget som VD.

Vi har en mycket stor framtidstro på vårt verksamhetsområde. Tillsammans med vår strategi och starka leverantörer hoppas vi på att skapa en gedigen verksamhet för framtiden. Samtidigt kommer förvärvet bli en stor utmaning för oss som vi ser fram emot att ta oss an.

Vi har sett att nya återförsäljarstrukturen utan importörsledet skapar en större kostnadseffektivitet och det passar Axima då vi redan finns etablerade på 11 orter i Västra Götaland, norra Halland, Jönköpings- samt Kalmar län. Med förvärvet Häggbergs adderas ytterligare 6 driftställen samt en samarbetspartner i Tranås. Axima har samarbetspartners i Säffle och Värnamo för att säkerställa bra täckning i området säger Carl Lindell, VD på Axima.

Axima arbetar ständigt med att utvecklas och det är en förutsättning för att lyckas i en allt hårdare konkurrens. Därför satsar vi mycket resurser för att ge våra kunder mervärden i form av bästa service och tillgänglighet. Vi är extra måna om att våra kunder som investerar i maskiner ska känna trygghet och få en personlig relation med oss.

För oss är det viktigt att vi utvecklas tillsammans med våra leverantörer såsom New Holland, Case IH JCB, mfl. Därmed finns alla förutsättningar för att trygga framtidens behov av proffessionella maskiner.

Kunden i centrum är stommen i vår verksamhet och vi kommer driva AximaHäggbergs med följande ledord i fokus; Engagemang – Tillgänglighet – Trygghet.