Skip to main content
Nyheter

Hitta Maskin – ny auktionssajt för lantbruks- och entreprenadmaskiner

By 13 augusti, 2021oktober 11th, 2021No Comments

Nu säljer vi utvalda objekt på Hitta Maskin

Vi säljer flertalet objekt på auktion via www.hittamaskin.se, in och se vilka maskinklipp du kan göra idag!

Hitta Maskin – ny auktionssajt för lantbruks- och entreprenadmaskiner

Auktionssidan Hitta Maskin har premiärauktion den 16 augusti och Axima är en av de första handlarna att ansluta sig till sidan.  Vid premiären kommer sajten innehålla ca 100 objekt.

Hitta Maskin är en ny auktionssajt för lantbruks- och entreprenadmaskiner. Hitta Maskin vänder sig framförallt till etablerad maskinhandel som har möjlighet att auktionera ut egna lagermaskiner.

Vid premiären den 16 augusti kommer sajten innehålla ca 100 objekt inom kategorin lantbruk och entreprenad, och kommer att löpa under en tid av 1-2 veckor. Som köpare registrerar man ett konto och legitimerar sig med Bank-ID, men det finns också möjlighet för utländska företag att registrera sig manuellt.

Såg behov för ytterligare en aktör

Lennart Johansson

I maskinbranschen finns redan idag ett antal aktörer på marknaden som är helt inriktade på nätauktioner, men Lennart Johansson som är projektledare för Hitta Maskin såg ändå ett behov för ytterligare en aktör.

– Vi såg ett starkt behov från etablerad handel att själva sälja sina begagnade och nya objekt via auktion – som idag är en växande form för försäljning av maskiner. Säger Lennart och fortsätter;

– Vi ville hitta en auktionslösning där dialogen sker mellan säljaren och köparen direkt, och även kunna erbjuda möjlighet att se objekten hos säljaren innan man lägger bud. Det finns en mycket stor kunskap ute i handlarledens säljorganisation som kan vägleda och vara till nytta för köparen.

En av de första handlarna att ansluta sig

Axima, en av landets största privatägda maskinhandelsföretag, är en av de första handlarna att ansluta sig till Hitta Maskin. Axima är idag verksamt på 21 olika platser i Västra Götaland, norra Halland, Östergötland, Jönköpings-, Kalmar-, Södermanlands och Värmlands län. Med sin stora geografiska spridning ser man nyttan med att kunna sälja sina objekt via en auktionsplattform.

– Som handlare kan man se på begagnataffären på två sätt – som ett problem eller en möjlighet. Vi vill se på den som en möjlighet och egna nätauktioner blir ytterligare en distributionskanal för att nå kunderna säger Carl Lindell, VD på Axima AB.

Erbjuder hjälp genom hela försäljningsprocessen, oavsett nytt eller begagnat

Axima har också varit med och finansierat och tagit fram plattformen och ser detta som en naturlig del i utvecklingen för att kunna erbjuda kunden flera kanaler att handla på. Centralt för Axima är att behålla kontakten i kundrelationen. Det är av stor vikt att kunna erbjuda kunderna hjälp i hela försäljningsprocessen, oavsett om det är nytt eller begagnat.

– Auktioner inom lantbruksbranschen är allmänt vedertaget sedan lång tid tillbaka och mycket populärt. Det är viktigt för oss att hänga med i utvecklingen, vi kan på detta sätt också erbjuda våra kunder att sälja sina egna maskiner på auktion, fortsätter Carl.

För ytterligare information:

Lennart Johansson
Projektledare Hitta Maskin
0708-57 97 75

Carl Lindell
VD Axima
0708-10 74 95

www.hittamaskin.se