CFO till Aximakoncernen

Axima är ett privatägt maskinhandelsföretag verksamt i Västra Götaland, Östergötland, norra Halland, Jönköpings och Kalmar län.
Aximas affärsidé är att förse lantbrukare och entreprenörer med rationella maskinlösningar samt tillhandahålla professionell support och
service.
Axima representerar flera världsledande agenturer såsom Case IH, New Holland, JCB, Pöttinger, Toro, Bergmann, Krampe, Husqvarna, Polaris, Suzuki, Fiat transportbilar med flera.
Aximakoncernen omsätter ca 950 milj kr.

ARBETSUPPGIFTER
I din roll som CFO inom Aximakoncernen är du ansvarig för bolagets ekonomifunktion och att bokslut samt rapportmaterial håller hög kvalité. Du skall kunna leda och fördela arbetet kring företagets ekonomiavdelning på ett strukturerat sätt och tillsammans med närmsta chef, VD utveckla avdelningen efter givna mål.

ANSVARSOMRÅDEN

  • Ansvar för att Aximas koncernårsredovisning och årsredovisningar för varje bolag i koncernen genomförs, samt framtagande av månads- och årsbokslut enligt givna deadlines
  • Ansvar för att löpande redovisning, bokslut och rapportering är korrekt samt följer gällande lagar och regelverk
  • Framtagning av likviditetsanalyser
  • Ansvar för skatt- och momsredovisning
  • Kontakt med revisorer, skatteverket
  • Initiera, utveckla och följa upp förbättringsområden inom ekonomifunktionen
  • Tjänsten innebär personalansvar för ekonomifunktionen

PERSONLIGA EGENSKAPER
För att nå framgång som CFO inom Aximakoncernen, ser vi att du är noggrann, strukturerad och analytiskt lagd. Du är även bra på att dela med dig av dina erfarenheter och trivs med att delegera och utveckla ekonomiavdelningens medarbetare. Som person är du också kommunikativ. Du är resultatinriktad och har ett starkt driv att uppnå koncernens mål, samt bekväm i att arbeta i en föränderlig miljö.

ERFARENHET / KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med inriktning mot redovisning eller revision. Rollen kräver några års erfarenhet av kvalificerad redovisning/finansiellt arbete. Erfarenhet från revisionsbranschen är meriterande och du har dokumenterat goda ledaregenskaper. Du har ett genuint redovisningsintresse och ser vikten av att vara uppdaterad gällande aktuella frågor inom skatte- och redovisnings-området. Du har generellt goda systemkunskaper samt är flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Du har god kunskap kring koncernredovisning. Erfarenhet av affärssystemet Pyramid är meriterande samt även tidigare erfarenheter från fordons/maskin branschen.

Vi tror på våra ledord som är Engagemang – Tillgänglighet – Trygghet

PLACERINGSORT
Grästorp. Tjänsten innebär en del resor mellan koncernens olika verksamhets orter.

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Omfattning: Heltid
Tillträde: Efter överenskommelse

Om du har frågor kring tjänsten, vänligen kontakta VD Carl Lindell 0708-10 74 95.

Maila din ansökan inklusive CV senast 31 mars till jobba@axima.se

Ansökningar kommer att utvärderas löpande.