Skip to main content
Nyheter

Axima satsar på ROC

By 18 april, 2018februari 27th, 2020No Comments

Axima satsar på ROC

Marknaden av pick-up strängläggare med band blir alltmer vanlig i ensilagekedjan för de som vi strävar efter bästa foderkvalité. Axima har nyligen tecknat avtal med Italienska maskintillverkaren ROC som specialiserat sig på att tillverka den här maskintypen.

Företaget ROC drivs av familjen Ubaldi och man har en klart marknadsledande position i världen av Mergers som är det allmänna engelska namnet på den här maskintypen, vilket betyder sammanlägga.

ROC är helt dedikerade och tillverkar enbart pick-up strängläggare i högsta kvalité med stor finess som ger kunden många fördelar. Stort fokus ligger i att tillverka maskiner som borgar för en mycket lång livslängd. Exempel på det är att man använder specialkomponenter och kromar axlar/lager som är i direkt kontakt med gräset för att det inte ska rosta. Man har alltid brukaren i centrum och maskinerna är lätta att serva och underhålla.

– Axima har under det senaste året fått en ökad förfrågan på ROC’s strängare. Grunden till det är att ROC’s strängare minskar spillet och är mycket skonsamma mot materialet. De eliminerar även sten- och jordinblandning vid strängläggning. Vidare så har försäljningen av fälthackar ökat stadigt under senare år i Sverige och de kräver stora strängar för ökad produktivitet.

Med framtiden i sikte så är det naturligt för oss på Axima att vi kompletterar vårt produktprogram för att tillgodose alla våra kunders behov.

– Aximas ambition är att vara i en ledande position på vallmaskiner och vi har en stark organisation samt tradition av att hantera dessa maskintyper i bolaget. Vi är lyhörda och trygga i att vår strategi med att erbjuda effektiva maskiner i hela vallkedjan tillsammans med hög tillgänglighet och servicekänsla är ett vinnande koncept avslutar Carl Lindell, VD Axima.

ROC’s hemsida
Videolänk

ROC RT

Serien finns i arbetsbredderna 3,8 – 12,20 meter.

Merger RT 1000 är ROC:s mest sålda modell.


RT380 på bilden är frontmonterad och är perfekt för lufta och flytta halmsträngar.